Имам дете од пет години на кое, на лицето му се појавува нешто како лишај. На кожно ни рекоа  да користиме Канестен, и тоа го користиме, не се шири, но штом престанеме, веднаш се појавува?


- Најверојатно се работи за габична инфекција која со Канестен се смирува. Габичните инфекции се макотрпни и бараат подолготрајна локална терапија (2-3 недели). Потребно е кожата на лицето да се мие со вода, да се одржува сува, да не се користат масла и лосиони.Избегнувајте користење на антибиотици кои подржуваат развој на габични инфекции. Консултирајте се со дерматологот за времетраење на терапијата доколку не се работи за некоја друга кожна состојба.

Email Facebook Google LinkedIn Tumblr